Novi Zagreb

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

14 Konvencija SDP-a

Idemo ispočetka drugovi, ništa niste naučili. Došao sam dva sata ranije u Draženov dom da se prijavim zauzmem mjesto i pripremim za izvještavanje. Dvoranom dominira pozornica a pozornicom crvena boja i poruka. Po parketu natopljenom znojem tisuće sportaša sada je tepih a na njemu tisuću stolica, na dvjestotinjak njih A4 bijeli na kojem je ispisano ime i prezime.

Prošetao sam gotovo praznom dvoranom i naišao na brojna poznata imena socijaldemokracije poredana po stolicama u prvim redovima tražeći jedno ime. Bilo je to dominantno ime u zadnjih deset godina, nisam ga našao.

Post izborne igre u Novom Zagrebu

Tri Vijeća gradskih četvrti i 43 Vijeća mjesnih odbora u fazi konstituiranja.


U Vijeću Novi Zagreb istok situacija čista i jasna SDP pod vodstvom Dinka Sutona neprikosnoven 14 za SDP 5 za HDZ.


Bivši Ministar Jasen Mesić potpomognut bivšim omladinskim rukovodiocima nije uspio u napadu na SDP-ovu utvrdu u Novom Zagrebu.


Druge dvije utvrde su šaptom pale, dok u Brezovici HDZ dijeli vlast s listom birača Milana Bandića u Novom Zagrebu zapad prva konstituirajuća sjednica nije uspjela. Previše lista još više interesa nije rezultiralo dogovorom, svi se trude izbjeći bivšeg predsjednika Baturića i bez njega formirati vodstvo Vijeća.

Buna

Ovaj mjesec trebali bi obilježiti 440 godina od početka Seljačke Bune u Gornjoj Stubici. Nema najava, nema priprema, ali ima potreba! Kao nikad do sada građanima ove zemlje sprema se neimaština i to za njih 80%. Obespravljeni, grabežom uništeni, nesposobnima onemogućeni, ostaje samo buna, pobuna ili? Ima li izlaza iz ove zamućene bare?Oči svih uprte su u 1. srpnja 2013. ili u Brissel. Kao nekada u Peštu i Beč ili 1918. u Beograd, 1990. u Zagreb, a gdje smo sada, na početku. Priželjkujemo nekog vođu, lidera ili spasioca možda nekog našeg Chaveza koji bi se znao nositi s globalizacijom i novovjekim izrabljivačima.

Zagreb (ne)pokoreni Grad

Siguran sam da to baš neće biti tako jednostavno, nije bilo nikad pa neće niti sada. Predsjednik Tuđman nije želio potvrditi gradonačelnike većine, no, na kraju je ipak morao popustiti.

Pokušavao je to i Račan pa nije išlo, Milanović je odustao u svojoj borbi protiv Bandića, sada mu se čini da sa Bernardićem može lakše.

Zagrebački SDP-ovci imaju svoje statutarno pravo koje ima nevidljivu klauzulu iz bivše JNA, sve po pravilu službe „ako se drukčije ne naredi“. Ovog puta predsjedništvo SDP-a je drukčije naredilo. Hoće li ostati na tome uskoro bi trebali saznati? Davor Bernardić najavio je bitku za Zagreb, na to ima pravo kao kandidat gradskog odbora SDP-a, jasno, ukoliko nisu svi držali fige u džepu kada su glasali za njega. Imaju li mišljenja i želje HNS-a veću težinu za Zorana Milanovića od mišljenja SDP-ovaca Grada Zagreba, ovo je bitka i za HNS.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

14 Konvencija SDP-a

Idemo ispočetka drugovi, ništa niste naučili. Došao sam dva sata ranije u...

Opširnije

Post izborne igre u Novom Zagrebu
Tri Vijeća gradskih četvrti i 43 Vijeća mjesnih odbora u fazi konstituiranja.

U ...

Opširnije

14 Konvencija SDP-a
Post izborne igre u Novom Zagrebu

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?