Brezovica

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Je li Grančarska cesta još jedna na kojoj netko mora stradati da bi nadležni shvatili koliko je opasna, pitaju se stanovnici Grančara dok broje sudare ispred svojih kuća. Događaju se gotovo svakodnevno na nizu od tri opasna zavoja u ovom naselju u Gradskoj četvrti Brezovica.
 
– Kada je cesta prazna, auto izleti pa završi u nečijoj ogradi ili dvorištu. U situacijama kada drugi auto dolazi iz suprotnog smjera događaju se izravni sudari i samo je pitanje vremena kada će netko biti teže ozlijeđen – govori Petra Peček koja živi na kućnom broju 9 na Grančarskoj cesti. Ističe kako su svi stanovnici već očajni jer se nadležni već godinama oglušuju na njihove molbe da se postave ležeći policajci ili da se nađe neko drugo rješenje. Stoga su počeli fotografirati sve nesreće te bilježiti smrskan lim, ostatke stakla i razbijene ograde... Ako skupe dovoljno materijala, nadaju se da će biti učinka.

Do bizarne pobune došlo je u Brezovici gdje je metodom pokvarenog telefona kompostana, koja se tamo planira graditi, postala spalionica.
Pomutnju su izazvali plakati puni netočnih informacija koji su tijekom vikenda polijepljeni po ovoj gradskoj četvrti na jugu grada.
 
– Održan je tajni sastanak u Vijeću gradske četvrti o gradnji spalionice otpada. Projekt će ugroziti okoliš i izazvati financijske probleme, a sastanak je namjerno održan u tajnosti kako se građani ne bi protivili gradnji – stoji na plakatima “Kažimo glasno NE spalionici otpada u Brezovici” koji se mogu naći na oglasnim pločama, autobusnim postajama, stupovima... Nadležni smiruju situaciju Na njima piše i da je spalionica izvor teških i za zdravlje opasnih onečišćenja te da će Brezovičani morati plaćati veće račune. Iako je baš sve netočno, među stanovnicima se proširila panika, baš kao nekada u Resniku.

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Auti nam se gotovo svakog dana zalete u ogradu, dvorište, šupu...
Je li Grančarska cesta još jedna na kojoj netko mora stradati da bi nadležni shvatili...

Opširnije

Kompostana izazvala paniku
Do bizarne pobune došlo je u Brezovici gdje je metodom pokvarenog telefona kompostana...

Opširnije

Auti nam se gotovo svakog dana zalete u...
Kompostana izazvala paniku

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?