Raspisan 6. zagrebački foto natječaj “Kretanje mojim gradom”

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Održivi razvoj zajednice i ovog ljeta poziva građane Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju “Kretanje mojim gradom”. Natječajem želimo potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja. Rok za prijavu fotografija je 7. rujna 2017.

Što očekujemo?

Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla…
Objektivom“ulovite” zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu mobilnost i pošaljite nam svoje najljepše fotografije koje prikazuju naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala… Malim promjenama, kao što je odlazak na posao hodanjem, biciklom ili javnim prijevozom, odabiremo zdraviji način života, čuvamo okoliš i doprinosimo održivom urbanom razvoju.

Pravila i uvjeti

• mogu sudjelovati građani Zagreba (amateri i profesionalci)
• poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije, ne starije od tri godine
(.jpg format rezolucije 300 dpi )
• fotografije i popunjenu prijavnicu dostaviti do 7. rujna 2017. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz oznaku “ime i prezime ” (prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici => http://bit.ly/2tJ1i70)
• žiri će odabrati tri najbolje fotografije
• dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. rujna 2017.)

Nagrade

Poklon bon u iznodu od:

1. nagrada – 1.000,00 kn
2. nagrada – 750,00 kn
3. nagrada – 500,00 kn

Foto natječaj je organiziran u sklopu projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ODRAZ provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Udrugom “Sindikat biciklista”. Cilj projekta je potaknuti susrete građana s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave te uspostaviti stalnu praksu dijaloga o mobilnosti. Informiranjem građana, organiziranjem javnih skupova i edukacijom želi se povećati sudjelovanje građana i ojačati njihove kapacitete za konstruktivno sudjelovanje u postupku savjetovanja o mobilnosti u gradu. Više o projektu pročitajte ovdje > http://odraz.hr/hr/projekti/aktualni-projekti/dijalog-o-mobilnosti-u-zagrebu

izvor: zagrebonline.hr

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Započela sezona klizanja na Šalati

Nakon što su klizališta u Domu sportova i na Velesajmu otvorila svoja vra...

Opširnije

Advent u Zagrebu od 2. prosinca do 7. siječnja

Turističko-blagdanska manifestacija Advent u Zagrebu ove godine počinje 2. prosinca i t...

Opširnije

Započela sezona klizanja na Šalati
Advent u Zagrebu od 2. prosinca do 7....

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?