Nisam ti rekao da me Verdi podsjeća na Bramsa

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ne znam da li sam ti ikad pričao da me Brams podsjeća na Verdija i obratno. Nikada nisi bila oduševljena s mojim izborom glazbe, sjećam se kako sam te jedva nagovorio da idemo na Nabucco, kao ja sa tvojim ali sada imam potrebu da ti kažem. Brams nastupa u jednom trenutku tako snažno da imam osjećaj da to nije on već Verdi, no Verdi je pisao po narudžbi i kod njega nikada ne znaš da li su to emocija ili zahtjev kupca.


Na žalost ti nisi više prisutna i ne možeš mi reći da promijenim program pa zbog toga Medo i ja "uživamo".

Ti bi jednostavno rekla da ti prebacim na tamburaše. Zanimljivo je da sam ja slavonac i Šokac, a ti mi tražiš tamburaše. Ne kažem da ja ne volim tamburaše pa s njima sam odrastao i koliko puta mi dođu suze na oči na pjesmu (sada ne znam tko je autor i kako joj je naslov) "neka sam isti ko stari moj" .

To je otprilike kao ono kada Đuka Begović kaže "Budi ko ja pa ćeš znat da si živio". I sada mislim da ni jedan slavonac a pogotovo Šokac ne bi smio biti koji nije pročitao "šokačku bibliju tj. Đuku Begovića).

Sada to nije uopće važno jer trebamo ići dalje, dalje bez tebe i bez tvoga mišljenja. U isto vrijeme znam da je tvoj otac bio Šokac i znam da ga ne pamtiš jer si ga izgubila kada si imala tri godine, ali znam isto tako da je jako volio svoju ženu, da je bio i ljubomoran. Kako je punica pričala došao je iz bolnice noseći sa sobom vrećice (imao je rak crijeva) da ju vidi za Novu godinu i otišao nazad zauvijek.

Bio je veliki čovjek i dalekovidan te je, dok su planinarili, rekao kako će jednog dana biti mali radio na kojem ćeš moći slušati vijesti i kada si u planinama.

Što da ti još kažem? Medo i ja uživamo u glazbi i pitam se zašto i ti nisi tu, pa makar i krevetu u kojem si provela godinu dana, zašto ne bi slušala pa makar i na silu.

Već sam ti rekao da ne idem u birtije osim kada idem kupovati nešto za jelo ili kakove kućne potrepštine i tada popijem pivu.

Sada se sjećam dok slušam ovu opojnu glazbu Bdamsa kako sam ti došao u posjetu u bolnicu nakon tvoje operacije. Jednostavno sam te primio za ruke. Ruke su ti bile hladne. U prostoriji je bilo hladno, bila si na intenzivnoj njezi. Ništa nisi rekla samo si me pogledala s toliko ljubavi koliko nisam vidio sve ove godine što smo proveli zajedno. Toliko sreće u tvom pogledu i zato mi sada oprosti što su mi krenule suze. Sretna si bila da ti grijem ruke. Nismo ništa pričali, a sve smo si rekli kroz tvoj blagi smiješak. I grijao sam ih dok me nisu potjerali iz intenzivne.

Julo danas znam da sam bio totalno nespreman kada te ne bude. Međutim, to je nešto što ne očekuješ, to je nešto na što nikad nisi spreman. Koliko smrti je bilo oko mene u ovom ratu i uvijek smo nekako izašli iz toga, ne da smo olako to shvaćali i primali, jednostavno smo nastavili dalje, sve za Hrvatsku.

Ovo je sasvim nešto drugo. Nikada neću zaboraviti tvoj sretni pogled jer sam ja tamo. Mislim da sam te tada naviše volio. A da znaš, Medo osjeti svako moje raspoloženje tako da zna kada se smijem i kao sada kada sam jako tužan. 

Josip Kapraljević

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Ministarstvo poljoprivrede je i dalje gore od Franje Tahija

Mislim da je potrebno ponoviti članak koji sm napisao 2014.
Često sam se pitao...

Opširnije

Ova vlast mrzi branitelje

Bivšoj vladi se stalno prigovaralo da ne voli branitelje.
Ova vlada ih v...

Opširnije

Ministarstvo poljoprivrede je i dalje gore od Franje...
Ova vlast mrzi branitelje

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?