Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ni sam ne znam što mi je bilo da gledam televiziju?

 No nedjelja je i vratio sam se iz gljiva. Nisam išao na ručak na koji me je pozvala kćerka i zet. Nisam još spreman da prihvatim smrt moje voljene supruge. Nisam još spreman da se „sukobim“ sa familijom i da se sjećam onoga što mi je značila supruga.

I  nakon svega gledam neku glupu emisiju koju vodi moj nekad  prijatelj Stjepandić (za čiji propali časopis sam i sam pisao). Prvi puta gledam (iako ne znam da li ta emisija traje duže vrijeme) „Popodnevnu moru“ i tko je gost?

Službeni pisac HDZ-a. Ishlapjeli starac i akademik pisac Četveroreda i mnogih drugih lažnih povijesnih romana. Pišući četverored svjesno je iznosio u pojedinim dijelovima  laži ( Moj otac je preživio Blajburg i pričao mi je o tome). Sada je jednostavno uzeo sebi za pravo da me ući o tome kako treba održati vjeronauk u školama. Kako je to jednostavno normalno da hrvatski narod želi upravo to. On raspravlja o vjeronauku u školana i to katoličkom vjeronauku, a u isto vrijeme veliča poteze bivšeg ministara kada se izjašnjava proustaški bez obzira što je porijeklom Musliman.

Moja voljena supruga je jednostavno razmišljala da je vjeronauku mjesto u crkvenim vjeronaučnim dvoranama i da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Još i sada čekam da me moja voljena pozove da ju presvučem. Još i sada čekam moju voljenu da joj kažem što o tome mislim. Ja sam bio isusovački đak i hrvatski vojnik ( dobrovoljac) i moram imati neko mišljene o svemu. ( Ja se i ovim putem zahvaljujem o. Radojku Karamanu što mi  je usadio želju za razmišljanje. )

Nažalost, moja ljubljena ženo, ne mogu ti reći svoje mišljenje jer si me napustila. Mislim da znaš i sama moj je stav bio i ostao da smo išli u rat samo zato što smo razmišljali da čovjek mora imati pravo da sam stvori svoje mišljenje o svemu pa tako i vjeronauku o kojem osobno mislim da je mjesto isključivo u crkvi.

Josip Kapraljević

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Oblačno

9°C

Zagreb

Oblačno

Vlažnost: 80%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 26 Tra 2017

    Pretežno oblačno 22°C 10°C

  • 27 Tra 2017

    Pljuskovi 18°C 11°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare