Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Glaukom je očna bolest koja može dovesti do potpunog gubitka vida, a pravovremenim otkrivanjem može se izliječiti. Povodom Tjedna borbe protiv glaukoma, u prostoru Gradske uprave, svi zainteresirani građani moći će se educirati o faktorima koji ga uzrokuju te o načinima liječenja

Već četvrtu godinu zaredom, Grad Zagreb uključen je u javnozdravstvenu akciju, s ciljem podizanja svijesti građana o glavnim uzročnicima glaukoma.

– Radi se o bolesti koja obuhvaća oko 7% populacije i vrlo su važne sve preventivne akcije koje se provode, ne samo u smislu edukacije, već i ranog otkrivanja glaukoma – istaknula je Ivana Portolan Pajić, voditeljica Odjela za zdravstvo Grada Zagreba.

– Glaukom je vodeći uzrok nepovratnog gubitka vida u svijetu. Zbog procjene da sada ima oko 5 milijuna slijepih i da će taj broj do 2020. godine narasti preko 11 milijuna, poziv je Svjetske zdravstvene organizacije i Svjetske glaukomske organizacije, da se tijekom cijelog tjedna educira pučanstvo, koje u većini slučajeva ne zna što je to glaukom. Svjetske institucije najviše apeliraju na uključivanje lokalnih zdravstvenih struktura i potpora – dodala je Mia Zorić Geber, voditeljica Referentnog centra za glaukom.

U svjetskom tjednu glaukoma, koji će se održati od 12. do 18. ožujka, u Gradskoj upravi bit će organizirana edukativna akcija za djelatnike Gradske uprave ali i za sve zainteresirane građane.

 

– Tjedan glaukoma završit ćemo, 18. ožujka, simpozijem u KD Vatroslav Lisinski. Radi se o stručnom simpoziju o glaukomu namijenjenom liječnicima oftamolozima. Ove godine napravit ćemo ga u suradnji s kolegama iz Slovenije. S time ćemo završiti ovogodišnju, nadam se, uspješnu kampanju – zaključila je Zorić Geber. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Sunčano

15°C

Zagreb

Sunčano

Vlažnost: 28%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 28 Ožu 2017

    Sunčano 17°C 1°C

  • 29 Ožu 2017

    Sunčano 22°C 3°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare